24-часов театрален маратон в Габрово 28 септември, 2023

24-часов театрален маратон в Габрово
Снимка: unsplash.com

Габрово ще бъде домакин на пилотно издание на 24-часов театрален маратон на 29 и 30 септември. Събитието се организира от „Малка театрална компания“ по случай 10-годишния ѝ юбилей.

Програмата на маратона включва разнообразни театрални форми, от популярни жанрове до такива, които са слабо познати на местната публика. Ще бъдат представени спектакли, атракции, творчески срещи, ателиета и работилници.

В събитието ще вземат участие утвърдени театрални формации и индивидуални артисти от цялата страна. За първи път в рамките на маратона ще бъде представено и новото пространство за театър в Габрово - сцена „Ъндърграунд“.

Маратонът ще се проведе в пространствата на габровския Драматичен театър, както и в нестандартни пространства като коридори, фоайета, технически зони и пространствата на открито около театъра.

За да дадат възможност на повече хора да се включат в театралния маратон дори и през нощта, организаторите осигуряват безплатен театрален автобус. Достъпът до представленията и активностите в програмата е с вход свободен. 

Хороскоп Виж всички

Нотификация