Движението по Дунав мост при Русе ще бъде ограничено през нощта за три дни 28 септември, 2023

Движението по Дунав мост при Русе ще бъде ограничено през нощта за три дни
Снимка: БГНЕС

От 3 до 5 октомври 2023 г. за три часа през нощта - от 22 ч. до 1 ч., ще бъде ограничено движението по Дунав мост при Русе.

Временната организация е за изпълнението на неотложни аварийно-ремонтни дейности на фугите на моста.

За всички видове превозни средства ще бъде преустановено преминаването в двете посоки през гранично контролно-пропускателния пункт.

За да не се затруднява движението аварийните работи ще се извършват през нощта, когато трафикът и натовареността на граничния пункт е по-слаб.

При изпълнението на ремонта ще се използва материал, който изисква при втвърдяването му да няма никакви вибрации по конструкцията на моста.

Целта е предприеманите сега аварийни дейности да осигурят нормалното експлоатационното състояние на моста до започване на предстоящия основен ремонт.

През деня и останалата част от нощта движението в района на ремонта ще се осъществява в една лента, с пропускателен режим и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти.

Агенция "Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но аварийно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по мостовото съоръжение.

Трасето на българската територия на Дунав мост, с дължина 1,057 км, се нуждае от основен ремонт и такъв е залегнал в програмата на Агенция "Пътна инфраструктура“.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация