330 атлети от 10 държави ще се включат в „Бягане на Свободния дух Русе – Гюргево“ 26 септември, 2023

330 атлети от 10 държави ще се включат в „Бягане на Свободния дух Русе – Гюргево“
Снимка: unsplash.com

На 30 септември /събота/ ще се проведе традиционният шосеен пробег „Бягане на Свободния дух Русе – Гюргево“. В него ще се включат 330 участници от 10 държави.

Тази година стартът на 15-километровото трасе ще бъде даден пред Съдебната палата в Русе в 11 ч. Участниците ще преминат през основните забележителности на двата дунавски града, включително ул. „Александровска“, ул. „Доростол“, бул. „Тутракан“ и Дунав мост. Финишът ще бъде на площада пред Община Гюргево.

Награждаването на победителите ще бъде около 13 ч. Всеки участник получава юбилейен медал, тениска и транспорт от/до старт-финала. Най-бързите мъже и жени в генералното класиране и по възрастови групи получават и парични премии.

Минималната възраст за участие е 18 г. Всеки включил се трябва да може легално да преминава и пребивава на територията на България и Румъния. Състезанието ще бъде следено от 50 доброволци и съдии.

Във връзка с безпроблемното протичане на шосейния пробег, на 30 септември /събота/ ще бъдат затворени за движение ул. „Доростол“ и бул. „Тутракан“ от 10:45 до 12 ч.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация