Нестандартни пейки представят природата и туризма в Симитли 19 септември, 2023

Нестандартни пейки представят природата и туризма в Симитли
Снимка: facebook/simitli

Пейки разказват за природни забележителности и туристически обекти на територията на община Симитли. Те са поставени на различни локации в общинския център и дават възможност на жителите и гостите на града не само да отпочинат, но и да се запознаят с характерни за Симитли традиции, обичаи, природа.

Първите пейки са поставени в Симитли преди няколко години, а от три седмици в централната част на града и градския парк са монтирани допълнително. 

С тях се разказва за исторически забележителности в общината, за църквите и параклисите, за Коматинските скали, за екстремните спортове, популярни в района – мотокрос, рафтинг, парапланеризъм. Акцент е кукерството и традиционният фестивал „Симитлия – Древната земя на кукерите“, в който участват групи от цялата страна.

Пред БТА кметът на Симитли Апостол Апостолов коментира, че различните населени места също презентират забележителностите си, но най-често това е с информационни и указателни табели, докато те са решили да бъде нещо по-различно и интересно.  Идеята ще търпи развитие, като се предвижда да бъдат монтирани и още подобни пейки, но с по-различен дизайн.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация