Изложба с красотите на София посреща пристигащите на Терминал 2 19 септември, 2023

Изложба с красотите на София посреща пристигащите на Терминал 2
Снимка: #soSofia

Изложба „София - толкова много за откриване“ посреща пристигащите пътници на Терминал 2 на летище София. Тя е съвместна инициатива на общинското предприятие „Туризъм“ и Летище София. 

18 живописни фотографии, дело на именития столичен фотограф Иван Шишиев, показват красотата, културата и историята на българската столица.

12 пана съпровождат пътниците на входа на летище София, като от тях грейват красотите на Златните мостове, Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, градина „Кристал“ и др.

Най-внушителните сред паната са три 5-метрови фотографии на храм-паметника „Александър Невски“, Народния театър „Иван Вазов“ и Националната художествена галерия.

Най-забележителна е 18-метровата композиция, която представлява фотография с лалета в парка до Народното събрание, с гледка към „Александър Невски“.

Фотосите могат да бъдат разгледани и от двете страни – от пристигащите на ръкав и от тези, които са превозени с автобуси. На всяка картина има QR код, който разказва за мястото и Гугъл може да ви заведе до него. 

Изложбата ще радва пристигащите на летище София в продължение на година.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация