ВМА ще увеличи три пъти капацитета си за обработка на проби за наркотици и алкохол 18 септември, 2023

ВМА ще увеличи три пъти капацитета си за обработка на проби за наркотици и алкохол
Снимка: Правителствена информационна служба

В рамките на два месеца химико-токсикологичната лаборатория във Военномедицинска академия (ВМА) ще бъде дооборудвана и ще увеличи капацитета си три пъти. Това значително ще ускори проверката на кръвните проби за наркотици и за алкохол на шофьорите.

Със средства от бюджета лабораторията ще бъде оборудвана с необходимата апаратура и ще бъдат обучени допълнителни шестима специалисти. С увеличен капацитет тя ще работи денонощно, на трисменен режим.

Премиерът Николай Денков се запозна на място с възможностите на лабораторията и посочи, че именно ВМА е едно от местата, където е възможно в кратки срокове да бъде ускорен процесът по обработка на пробите.

Министър-председателят беше категоричен, че решението на проблема с бавната обработка на пробите не е толкова в разкриването на нови лаборатории, а в обезпечаването на вече съществуващите с оборудване и добре подготвени кадри.

Министър-председателят благодари на началника на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски за усилията и ангажираността по тази важна за обществото тема.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация