МТСП предлага 15 000 лв. еднократна помощ за семействата на жертвите от наводненията в Царево 13 септември, 2023

МТСП предлага 15 000 лв. еднократна помощ за семействата на жертвите от наводненията в Царево
Снимка: БГНЕС

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще предложи в следващата сряда към Министерския съвет еднократна помощ за подпомагане на семействата на жертвите от наводненията в Царево. 

Това съобщи министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова по време на днешното заседание на ресорната парламента комисия.

Предложението е всяко семейство, в което има починал близък, да бъде подкрепено с 15 000 лв. еднократна помощ. Към момента има четири такива семейства.

Към днешна дата са подадени 41 заявления за отпускане на еднократна помощ. Отпусната е помощ на едно пострадало семейство с максимален размер от 1512 лв., останалите заявления са регистрирани и са в процес на обработка.

Министър Шалапатова заяви, че заявленията се обработват в максимално бърз срок и че плащането става в рамките на същия месец, когато заявлението бъде одобрено и е според критериите.

В петък и събота министър Шалапатова ще посети засегнатите места в Царево и ще провери изпълнението на мерките, предприети още след бедствието.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация