Разград подготвя специален подарък за първокласниците в общината 12 септември, 2023

Разград подготвя специален подарък за първокласниците в общината
Снимка: Община Разград

И тази година първокласниците в община Разград ще получат като подарък от ръководството на общината книжка с български народни приказки.  

На чиновете на всички 422 деца ще има книжка с шест приказки, свободно преразказани от Наско Якимов. Илюстрациите са на Катерина Милушева. 

В петте основни училища и Средно училище “Христо Ботев“ в областния град към седми септември са записани 356 първокласници, а в петте селски училища първолаците са 66. 

Всички учебни заведения от община Разград имат готовност да стартират новата 2023/2024 учебна година. 

Групите в детските градини са обезпечени с познавателни книжки, а учениците от I до VII клас в училищата - с учебници и учебни комплекти за безвъзмездно ползване.

Три общински училища - Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Н. Обрешков“, Средно училище „Хр. Ботев“ и Спортното училище стартират учебната година с новоизградена спортна площадка в двора на сградата. Тя е изградена с финансиране по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища на Министерството на образованието и науката. На новата площадка ще могат да се провеждат занимания по пет вида спорт – волейбол, баскетбол, футбол, хандбал и лека атлетика. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация