С игри за деца и „Човешка верига” ще бъде отбелязан Световния ден на първата помощ 09 септември, 2023

С игри за деца и „Човешка верига” ще бъде отбелязан Световния ден на първата помощ
Снимка: БГНЕС

Столичната организация на Българския Червен кръст (БЧК) организира празник от 10:00 ч. в Борисовата градина по повод Световния ден на първата помощ.

Доброволците на Младежкия авариен екип – София и на Университетския аварийно спасителен отряд ще демонстрират основни техники за оказване на първа помощ и обезопасяване. Ще бъде разиграна ситуация на пътнотранспортно произшествие с пешеходци, на които ще бъде оказана първа долекарска помощ. 

На обособени с шатри места ще бъдат показани различни видове превръзки и ще бъдат разпространявани информационни материали, свързани с първата помощ и пътната безопасност. За най-малките са предвидени забавни игри, викторина и конкурс за рисунка.

Точно в 12:00 ч. всички участници и гости ще се хванат за ръце, за да образуват традиционната в цял свят „Човешка верига" в подкрепа на първата помощ за всички нуждаещи се.

Световният ден на първата помощ се отбелязва от 2000 г. по предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и е във втората събота на септември. Тази година мотото е  „Първа помощ в дигиталния свят". Празникът е посветен и на Европейския ден без загинали на пътя, като фокусът е пътната безопасност на децата.

 

Хороскоп Виж всички

Нотификация