Забрани за заря-проверка на Съединението в Пловдив 04 септември, 2023

Забрани за заря-проверка на Съединението в Пловдив
Снимка: Община Пловдив

По повод честването на 138-ата годишнина от Съединението на България и празника на град Пловдив, на 6 септември в Пловдив ще бъдат в сила редица забрани за сигурността на тържествената заря-проверка на площад „Съединение“.

В района на площада няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, с агресивно поведение, с обемисти багажи и предмети, огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, остри предмети, стъклени бутилки и др.

За времето от 16 до 22.30 часа в зоната около паметника с радиус 1000 м. и височина 1000 м. над терена, с включен буфер за безопасност, се забраняват полетите на дронове, както и на всички безпилотни и пилотирани летателни средства, с изключение на излитащите и кацащите самолети на Летище Пловдив.

Тържествата за празника на Пловдив започват в 10 часа с молебен в катедрален храм „Св. Богородица“, а кулминацията с тържествената заря-проверка на площад „Съединение“ от 20.30 часа.

Програмата за деня включва още:

Концертна програма с участието на Биг Бенд Пловдив от 12 часа на сцена, разположена на временно затворения участък от ул. „Иван Вазов“.

Възстановка на събитията от 6 септември от 18.30 часа пред Военния клуб от комитет „Родолюбие“.

Празничният концерт на фолклорен ансамбъл „Тракия“ и Гвардейския представителен духов оркестър на Античния театър от 19 часа.

Входът на всички събития е свободен.

Хороскоп Виж всички

Нотификация