Рекорден брой участници в тазгодишните игри "Летен университет" в Китен 27 август, 2023

Рекорден брой участници в тазгодишните игри

Летен университет

Снимка: Националното представителство на студентските съвети

При рекорден брой участници ще започне тазгодишното 21-во издание на Националните летни студентски игри "Летен университет" в Китен.

600 студенти от 40 университета от страната ще се включат в програмата на събитието от 27-и август до 3-ти септември. 

Събитието се организира от Националното представителство на студентските съвети (НПСС).с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и други институции.

Откриването на най-мащабното спортно студентско събитие в България ще е днес от 18:30 ч., като традиционно ще бъде запален и огънят, посветен на спортните срещи между студентите. Водещ на събитието ще е Антонио Дачовски от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров".

Сред официалните гости на церемониите по откриване и закриване на събитието ще бъдат министри, народни представители, ректори, представители на партниращи организации, на бизнеса, бивши лидери на организацията, кметове, както и други представители на обществеността, които ще имат възможност за запознанство и комуникация със студентите от страната.

Обученията в програмата тази година ще включват банкови експерти, които ще споделят опит с личното финансиране и реализация на младите хора, обучение за първа медицинска помощ при бедствия, аварии и катастрофи, както и други уъркшопове, част от проекта "Летен университет".

Още от втория ден на проекта - 28-и август, студентите ще се състезават в 12 вида спорт - футбол, плажен волейбол - за мъже и жени, стрийт баскетбол - за мъже и жени, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос, шах и белот.

За доброто настроение на всички участници ще бъдат подготвени и тематични вечери, които ще разкрият социалната програма за участниците в най-мащабното студентско събитие в страната.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация