Мрачна симфония от мистерия и страх в „Призраци във Венеция“ 25 август, 2023

Мрачна симфония от мистерия и страх в „Призраци във Венеция“
Снимка: Forum Film Bulgaria

Призраци могат да означават много неща. Може да ни преследва дух, може да ни преследва и нашето минало. Може да ни преследват идеи, може да ни преследва мрак. От 15 септември в завладяващия и секващ дъха филм Призраци във Венеция Еркюл Поаро по странен начин се сблъсква с всичко това и се бори с отговора на въпроса дали има нещо отвъд нас самите. Романът на майсторката на криминални мистерии Агата Кристи „Празникът на Вси светии“ служи за вдъхновение на продукцията, посветена на най-великия детектив на всички времена след миналогодишния хит Смърт край Нил и Убийство в Ориент експрес от 2017 г.

Действието на Призраци във Венеция се развива в наелектризиращата и тайнствена Венеция десет години след Втората световна война в навечерието на Вси светии. Срещаме се с разочарования и отчаян Еркюл Поаро, станал свидетел на безброй кръвопролития, престъпления и разруха. Смъртта има толкова силно присъствие, че независимо дали призраците са истински или не, той ги чува през нощта и ги вижда през деня, което прави живота му много труден за живеене. Докаран до абсолютен песимизъм по отношение на своите ближни, той отива в град, където може да бъде анонимен. Някогашният неуморен детектив, днес прекарва дните си в градинарство, а единствената му наслада е доставката на сладкиши... два пъти на ден. Но идва денят на Вси светии, в който Поаро с неохота посещава сеанс в разпадащ се, обитаван от духове дворец, когато внезапно е въвлечен в свят, изпълнен със сенки и тайни, след като един от гостите е убит.

В ексклузивно видео зад кадър Кенет Брана и звездният актьорски състав споделят с какво Призраци във Венеция се различава от двете предходни филмови адаптации, както и някои забавни подробности за това как Брана е плашил колегите си на снимачната площадка.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация