„Синия Дунав“ във Видин събира на една сцена любими изпълнители и състави от цяла България 22 август, 2023

„Синия Дунав“ във Видин събира на една сцена любими изпълнители и състави от цяла България
Снимка: Община Видин/Event Masters

За четвърта поредна година Видин ще е домакин на Международния фолклорен фестивал „Синия Дунав“

Той ще се проведе на 1, 2 и 3 септември в Крайдунавския парк на града. Организатори са Община Видин и Event Masters, а входът отново е свободен.

МФФ „Синия Дунав“ обединява уникална разнообразна музикална програма с творчески работилници, хоротека за малки и големи, куклен театър, изложбени площи и активности.

През трите фестивални дни на Лятната сцена пред Художествена галерия „Никола Петров“ ще се изявят самодейни състави и изпълнители от различни краища на България. Освен традиционния интерес от северозападния край, тази година има вече записали се участници и от Кюстендил, Пазарджик, Варна, Свищов и др. Те ще покажат богатството на фолклора си чрез танц, песен или мелодия. 

Вечерите са отредени за концерти на едни от най-популярните и обичани фолклорни имена у нас. 

На 1 септември специален гост ще е талантливата Теодора. Пред публиката във Видин тя ще представи на живо песните от предстоящия си дебютен фолклорен албум. Атрактивната изпълнителка ще зарадва ценителите на народната ни музика с красиви македонски и странджански изпълнения.

На 2 септември любителите на фолклора ще се насладят на яркия спектакъл на Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Със своята вече над 70-годишна история ансамбълът несъмнено ще поднесе запомняща се емоция и неподражаеми образци на българското фолклорно сценично изкуство.

На 3 септември харизматичната Деси Добрева ще потопи публиката в магията на българското фолклорно песенно изкуство, поднесено по един модерен и различен начин.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация