Столичният зоопарк става зелена библиотека на открито 20 август, 2023

Столичният зоопарк става зелена библиотека на открито
Снимка: facebook/Зоологическа градина София/Sofia Zoo

Зоологическата градина в София ще бъде днес домакин на инициативата на Столичната библиотека - "Зелени библиотеки".

От 10:00 до 14:00 ч. всички желаещи могат да се включат в различните събития. 

Посетителите ще имат възможност да разгледат изложбата „Поздрав от София", представяща облика на столицата през историята на пощенските картички от края на XIX и началото на XX век. Ще бъдат изложени ценни и редки книги на тема зоология от фонда на Столична библиотека. Сред книгите, които могат да бъдат разгледани, са първият определител на птици в България (1909 г.), редки учебници по зоология на различни езици, както и първи уникални издания за деца на българските класици Иван Вазов, Петко Р. Славейков, Калина Малина и др.

В инициативата „Споделени книги – Вземи, прочети, върни“ всеки посетител може да дари ново прочетено заглавие от личната си библиотека и да вземе друга интересна книга. За малчуганите са подготвени и подаръци – детски книжки. Къщичката за книги в зоопарка ще бъде заредена с актуални търсени издания, обещават организаторите.

В Зоологическата градина ще паркира и Библиобусът. Преди няколко дни той превози 1500 тома с най-нови издания до столичния парк "Гео Милев" и до Борисовата градина. 

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация