Робърт де Ниро на 80: „Животът е твърде кратък“ 18 август, 2023

Робърт де Ниро на 80: „Животът е твърде кратък“
Снимка: Forum Film Bulgaria

Един от най-добрите американски актьори Робърт де Ниро вчера отпразнува 80-ия си рожден ден, тази година стана и баща за седми път, но засега няма намерение да се оттегля от киното. 

През октомври по кината ще излезе новият му филм "Убийци на цветната луна", 11-ата му съвместна работа с режисьора Мартин Скорсезе. Филмът получи деветминутни овации по време на световната си премиера на фестивала в Кан. Сред култовите филми, които прави със Скорсезе, са „Шофьор на такси“, „Разяреният бик“, „Добри момчета“, „Казино“.

„Трудно е да се правят филми и трябва да даваш най-доброто от себе си. Трябва да спазваш работна етика. Не искаш да работиш с хора, на които не им пука или които се държат луди на снимачната площадка. Кому е нужно това? Животът е твърде кратък“, заявява де Ниро.

Носителят на две награди „Оскар“ е от актьорите, които могат да изиграят всичко - от драми до комедии. Изиграл е толкова много майсторски роли на големия екран, спечелил е толкова много признания и награди, че би било невъзможно името му да остане извън списъка на най-добрите американски екранни актьори.

През май тази година стана ясно, че 79-годишния Робърт де Ниро се сдоби с още едно дете и вече е баща на седем деца. 

Хороскоп Виж всички

Нотификация