Най-необичайните фестивали, които ще ви оставят без думи 17 август, 2023

Най-необичайните фестивали, които ще ви оставят без думи
Снимка: БГНЕС

В света на културните и традиционни събития, има някои фестивали, които издигат знамената на странността до съвсем ново ниво. 

Тези необичайни събития ни отвеждат на удивителни пътешествия из извънредни обичаи, смели обичаи и просто безумни забавления. 

1. La Tomatina, Испания: В малкото градче Буньол в Испания всеки август хората се събират, за да участват в огромна битка с домати. Този странен фестивал започва с борба, където участниците се гонят и замерят с домати помежду си, докато цялата улица се превръща в червен доматен сос.

2. Up Helly Aa, Шотландия: В Шотландския архипелаг, в края на януари, се провежда този фестивал на огън и викинги. В него мъже обличат викингски дрехи и извършват имитация на морско нападения, след което създават огромен факел и го подпалват, за да осветят нощното небе.

3. Hadaka Matsuri, Япония: Този фестивал на облечените в бяло се провежда в град Йокота, Япония. Смелите участници, облечени изцяло в бял цвят, се състезават, за да се докоснат до свещено дърво и да го свалят. Този ритуал се смята за историческо събитие за пречистване и благославяне.

4. Cheese Rolling Festival, Великобритания: В Gloucestershire, Великобритания, се провежда този странен фестивал, при който участниците трябва да гонят голяма пита сирене, като тичат по склон на хълм. Първият, който стигне до сиренето и го хване, печели. Въпреки риска от наранявания, този фестивал привлича стотици смели участници и зрители.

5. Boryeong Mud Festival, Южна Корея: Този фестивал на калта се провежда на брега на морето и привлича хора от целия свят. Участниците се потапят в големи басейни с кал, за да се забавляват и почистят кожата си.

6. End of the World Marathon, Антарктика: За тези, които обичат предизвикателствата, този маратон е истинско приключение. Участниците трябва да изтърпят екстремните климатични условия на Антарктика, като преминават през сняг, лед и студена вода.

7. Night of the Radishes, Мексико: В град Оаксака, Мексико, всяка година на 23-ти декември се провежда този фестивал, наречен "Нощ на репичките". Участниците изработват сложни скулптури от репички и ги изложват пред публика.

Тези фестивали ни напомнят, че светът е пълен със странни и чудни традиции, които могат да ни накарат да се замислим за многообразието и креативността на хората по цял свят. 

От натоварващият маратон в Антарктика до калните забавления в Южна Корея, тези фестивали ни показват, че животът е прекрасно и причудливо приключение.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация