13 август е Международен ден на левичарите 13 август, 2023

13 август е Международен ден на левичарите

Left Hand

Снимка: santosh verma, unsplash.com

Президентите на САЩ Роналд Рейгън, Бил Клинтън и Барак Обама са левичари, а Джими Хендрикс е най-великият китарист левичар в света.

История на Международния ден на левичарите

Международният ден на левичарите, който се отбелязва на 13 август, повишава осведомеността за проблемите, с които се сблъскват левичарите в ежедневието си. Денят е отбелязан за първи път от основателя на Международната организация на левичарите Дийн Р. Кембъл през 1976 г. и оттогава се чества всяка година. От 1600 г., когато левичарите са били смятани за хора, които са в съюз с дявола, до наши дни те продължават да се сблъскват с трудности и предизвикателства при изпълнението на задачи.

През 1990 г. е основан Клубът на левичарите с мисията да държи членовете си в крак с новостите и да служи като мост между възгледите на левичарите и производителите. Клубът предоставя също така помощ и съдействие на тези, които се нуждаят от него, и непрекъснато провежда изследвания относно левичарството и новите изделия, които могат да предложат на левичарите по-голяма лекота при използването им. От създаването на клуба броят на членовете му се увеличава с участници от цял свят. Към настоящия момент клубът е високо ценен и почитан като група за натиск, представляваща всички левичари.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация