До момента 49-ото Народно събрание е приело 30 закона 01 август, 2023

До момента 49-ото Народно събрание е приело 30 закона
Снимка: БГНЕС

От началото на мандата си 49-ото Народно събрание е приело 30 закона, 141 решения и декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО. 

От 12 април до 31 юли 2023 г. парламентът е имал 47 пленарни заседания, като 4 от тях са били извънредни.

В 49-ото Народно събрание са постъпили общо 146 законопроекта, като 86 от тях са внесени от народни представители. По време на първата сесия в парламента са внесени 180 проекторешения, от които 166 от народни представители, както и 6 проекта за обръщения и декларации.

През първата сесия Народното събрание прие Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г., както и бюджетите на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното обществено осигуряване за тази година. 

Парламентът гласува изменения в Закона за защита от домашното насилие, в Търговския закон, в Закона за българските лични документи, в Закона за чужденците в Република България, в Закона за здравното осигуряване и др.

Народното събрание избра Димитър Радев за управител на БНБ, Петър Чобанов и Андрей Гюров за подуправители на националната банка, Димитър Главчев за председател на Сметната палата, Станимир Михайлов за управител на НЗОК.

Хороскоп Виж всички

Нотификация