Започва Международният кинофестивал "Карантината" 30 юли, 2023

Започва Международният кинофестивал

Карантината

Снимка: varna.bg

Започва деветото издание на Международния кинофестивал "Карантината". В периода от 1-ви до 5-и август от 20:00 часа на плаж Аспарухово, пред рибарското селище "Карантината", ще има прожекции на филми. Входът е свободен, а всички продукции са с български субтитри, но са адаптирани и за английско говоряща публика.

Тази година ще бъдат показани филми от Чили, Аржентина, Канада, Литва, Люксембург както и кинопродукции от традиционно силно представените държави Испания, Франция, Германия и Италия. В програмата има и няколко български филма. Голяма част от продукциите са били част от селекцията на престижни фестивали. 

За поредна година "Карантината" дава път на млади автори. Голяма част от филмите ще бъдат излъчени за първи път във Варна и се явяват премиери за България. 

Кинофестивала "Карантината” се осъществява с подкрепата на Националния фонд "Култура" - Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации 2022. Съфинансиран е от Фонд "Култура" на Община Варна, кметство Аспарухово и рибарите от рибарско селище "Карантината".

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация