Лятно кино в София предлага безплатни прожекции под открито небе 20 юли, 2023

Лятно кино в София предлага безплатни прожекции под открито небе
Снимка: Фейсбук/ Район Илинден Столична община

Платформата за късометражно кино "Кинематограф" планира безплатни прожекции на филми на най-различни места из цяла София.

Някои от заглавията са носители и на множество световни награди, сред които са „Под един покрив“ на Симеон Цончев, „Откъснати“ на Стефани Дойчинова, „Книга за хората“ на Владислав Лаков, „Празник“ на Антония Милчева, „Интервю в утробата на кита“ на Рашко Раков, „Танда“ на Теодора-Косара Попова и други.

На 21 юли киното на открито е в парк "Света Троица". Програмата предвижда анимационния филм "Война" на режисьора Димитър Димитров. Ще бъдат показани още два български филма: "Better Nature" на Ралица Петрова и "Глад" на Петър Крумов. 

На 22, 23 и 30 юли прожекциите ще са в парк "Студентски". Програмата започва с детския анимационен филм "Баба" на режисьора Димитър Димитров, и ще продължи с още 3 български филма: "Книга за хората" на Владислав Лаков, "Разговори с моя непознат" на Лора Маркова и "Под един покрив" на Симеон Цончев. 

На 26 юли ще има късо кино на покрива на сграда на бул. "Черни връх" с гледка към Витоша.

Всички прожекции са с вход свободен, започват в 20:30 ч. и продължават около 80 – 90 минути. Препоръчва се на зрителите да си носят нещо за сядане на тревата.  

Хороскоп Виж всички

Нотификация