Вяра, Надежда и Любов радват посетителите в зоопарка в Благоевград 12 юли, 2023

Вяра, Надежда и Любов радват посетителите в зоопарка в Благоевград
Снимка: Община Благоевград

С три новородени сърнички се похвалиха от зоопарка в Благоевград.  И трите бебета са от женски пол и носят имената Вяра, Надежда и Любов

През месец януари тази година в зоологическата градина се роди и мъжко кафяво мече, което носи името  Янко.

В зоопарка в Благоевград има над 300 животни, в това число и птици, като за тях се полагат всички необходими грижи. Те имат индивидуални ветеринарно-медицински картони, както и утвърдени индивидуални хранителни дажби според вида. Предстои и обновяване на зоопарка.  

В Благоевград започна почистване на тревните площи край пътя за парк „Бачиново“. От Общината апелират водачите на МПС да шофират с повишено внимание.

Само преди дни по пътя за „Бачиново“ бе пуснато осветление. Години наред по пътния участък, започващ от моста на Алеята на здравето до хотел „Парк Бачиново“ нямаше нито една работеща улична лампа, което създаваше предпоставки за пътнотранспортни произшествия през малките часове на денонощието. За да бъде решен дългогодишният проблем служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ монтираха нови осветителни тела и ремонтираха старите такива. Изградена е и нова ел. мрежа. Участъкът, който вече е с модерно енергоспестяващо осветление, е с дължина 3.2 км.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация