Български филм спечели голямата награда на кинофестивала в Карлови Вари 09 юли, 2023

Български филм спечели голямата награда на кинофестивала в Карлови Вари
Снимка: instagram/kviff

Филмът ”Уроците на Блага” на режисьора Стефан Командарев, копродукция на България и Германия, спечели главната награда "Кристален глобус" на филмовия фестивал в Карлови Вари, едно от най-значимите културни събития в Европа.

Осмият филм на българския режисьор бе отличен също с наградата за най-добра актриса, присъдена на Ели Скорчева и с Голямата награда на екуменическото жури.

Филмът ”Уроците на Блага” разказва историята на наскоро овдовяла възрастна жена, която е станала жертва на телефонни измамници.

Холивудската звезда Ръсел Кроу получи Кристалния глобус за изключителен артистичен принос към световното кино в началото на 57-ото издание на фестивала в чешкия курортен град. Австралийският актьор, известен най-вече с филмите "Гладиатор", "Поверително от Ел Ей" и "Красив ум", свири и с групата си "Indoor Garden Party" на концерта по случай откриването на фестивала.

Американската актриса Робин Райт, известна с ролята си на Джени във "Форест Гъмп" и от сериала "Къща от карти", получи Наградата на президента на фестивала.

Шведската актриса Алисия Викандер, звезда от филмите "Момичето от Дания" и "Ex Machina", също получи Наградата на президента на фестивала.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация