Родопи филм фест представя безплатно 50 филма в Смолян 06 юли, 2023

Родопи филм фест представя безплатно 50 филма в Смолян
Снимка: rife.bg

Тази вечер в Смолян официално ще бъде открито третото издание на фестивала за международно документално кино Родопи филм фест

Началото е от 19 часа на амфитеатъра пред Регионалната библиотека с премиерата на "Любов, дойчмарки и смърт" – филм на германския режисьор Джем Кая за музиката на турските емигранти в Германия. 

Сред българските ленти е "Нямаш място в нашия град", разказващ за миньорския град Перник чрез ежедневието на група футболни фенове.

В програмата на фестивала, който продължава до 9 юли, са включени 50 заглавия от България и света. Програмата ще се представя в две локации – в кино „Арена“ и под открито небе на амфитеатъра пред Библиотеката, а всички прожекции са със свободен вход.

Филмите ще бъдат оценявани от международно жури, а голяма част от заглавията ще бъдат представени лично от техните автори.  

Основен фокус на Родопи филм фест е екологията и опазването на биоразнообразието. За трета поредна година Гьоте-институт България подкрепя осъществяването на фестивала в Смолян. Мотото на събитието тази година е „На лов за боклук!“, представяйки по-задълбочен и аналитичен поглед към темата за проблема с отпадъците.

Хороскоп Виж всички

Нотификация