Деца ще правят сладолед за маймуните в Старозагорския зоопарк 05 юли, 2023

Деца ще правят сладолед за маймуните в Старозагорския зоопарк
Снимка: Община Стара Загора

Старозагорският зоопарк организира лятно зооучилище под наслов „Млади приятели на животните“.

Учебната програма е специално разработена за групи до 20 деца на възраст от 7 до 14 години. Всички необходими материали, включително и работните тетрадки за заниманията, са осигурени от зоопарка. Децата трябва да си носят храна и шише с вода, желателно е да бъдат спортно облечени. Поради ограничения на местата в залата на образователния център, е необходимо предварително записване в срок до 15 юли.

Лятното зооучилище ще се проведе в рамките на 10 работни дни, в периода от 17 до 28 юли - от понеделник до петък, от 10:00 до 14:00 часа. При засилен интерес и в зависимост от броя на заявилите участие деца, то може да бъде удължено.

Зооучениците ще се запознаят с правилата на Зоопарка, със служителите му, различните видове животни и начина им на отглеждане. Децата ще научат как да помагат и наблюдават животните, как да направят лакомства за едни от най-атрактивните животни - мечетата и какво е "приложно хранене“. Ще могат сами да приготвят сладолед за маймуните, да създадат изложба на открито, ще наблюдават демонстрация и тренировка по самоотбрана - с участието на част от спортен клуб по бойни изкуства.

Малчуганите ще се превъплътят в детективи, ще се срещнат с охраната на Зоопарка, за да опознаят неговата професия, както и ще имат "поглед от високо“ с помощта на център "Зелени Балкани“, а накрая ще присъстват в час по опазване на околната среда. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация