"Празникът на черешата" завладява Кюстендил от днес 23 юни, 2023

Снимка: Фейсбук/Община Кюстендил

Кюстендил - „Овощната градина на България", отваря врати за три дни, за да посрещне гости за „Празника на черешата“.

За днес са предвидени кулинарно изложение, надяждане с череши, детска анимация, десетки кулинари ще представят своите ястия и специалитети в надпреварата "Череши в кухнята", чиито гост водещ ще бъде Драгомир Драганов. Вечерта ще завърши с концерти на Михаела Маринова и на ТИНО

Официалното откриване на празника е утре от 11:00 часа. По традиция Институтът по земеделие в Кюстендил ще представи разнообразието и новостите в черешопроизводството в региона. 

Над 40 артистично аранжирани щанда ще бъдат част от художественото изложение, което ще продължи до 18:00 часа, когато ще бъдат връчени и наградите на отличените. 

В празничната програма през деня участие ще вземат Професионалният духов оркестър на Община Кюстендил, Националното училище за танцово изкуство, София и най-изявените фолклорни изпълнители от града. 

Събитията в съботния ден ще завършат с концерт на "ЛегендитЕ".

Неделният ден се посвещава на най-малките гости на празника. National Geographic Kids гостува в Кюстендил с Клуб "Малки откриватели", занимателни игри с череши и детска анимация ще съпътстват събитията, а "черешката на тортата" ще бъде демонстрацията и дегустация на сладко от череши.

Община Кюстендил въвежда промени в движението и безплатен транспорт за трите празнични дни:

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация