Община Враца осигурява безплатен транспорт за Националния фолклорен събор „Леденика“ 22 юни, 2023

Община Враца осигурява безплатен транспорт за Националния фолклорен събор „Леденика“
Снимка: Фейсбук/Община Враца

Община Враца осигурява безплатен транспорт за двата дни на Националния фолклорен събор „Леденика“, който ще се проведе този уикенд. Над 60 фолклорни групи и стотици търговци от цялата страна ще участват в шестото му издание. В събота – 24 юни,  ще  бъде пресъздаден обичая „Еньовден“, ще има изпълнения на самодейни и фолклорни състави,  конкурс за автентични носии, кукерски игри  и нестинарски танц. На 25 юни в местността Леденика ще бъде представен обичая „Калесване“ и ще бъде пресъздадена автентичната Северняшка сватба. 

За удобството на всички желаещи да посетят събора, превозните средства на „Тролейбусен транспорт“  Враца ще обслужват както линиите от града до местността Леденика, така и вътрешните линии на събора.

На 24 юни /събота/, превозните средства от Враца до м. Леденика ще се движат на всеки кръгъл час, от спирката на пл. „Македония“, в интервала от 07:00 до 21:00 часа. В обратната посока извозването на посетителите ще е отново на кръгъл час, до 23:00 часа.

Във вторият ден общественият транспорт от Враца ще тръгва в 07:00 часа и ще извозва пътници до м. Леденика до 12:00 часа. В обратната посока, движението ще се осъществява на всеки кръгъл час, в интервала от 07:00 до 16:00 часа.

Обезпечено е превозването на пътници и от Горна лифтова станция до м. Леденика.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация