От днес Велико Търново става столица на йогата 21 юни, 2023

От днес Велико Търново става столица на йогата
Снимка: БГНЕС

Седмица за йога упражнения на открито започва от днес във Велико Търново. Събитието ще се състои за девета поредна година, разказа за БТА д-р Калин Василев, основател на движението „Търново рънс“ - организатор на празника.

В продължение на седем дни са предвидени 14 безплатни практики (сутрин и вечер), в различните части на града с 10 инструктори, които практикуват различни йога техники. 

Сутрешните практики ще започват в 7:15 в парк „Света гора“, където въздухът е кристално чист, а според практикуващите, височината на хълма е добро място за единение с природата. Вечерните упражнения, отново на открито, ще се провеждат в парка на квартал „Картала“ след 19:00 часа. Символичното откриване на седмицата ще започне днес - 21 юни - Международният ден на йога, от 18:00 часа пред паметника „Асеневци“, с беседа за Индия, дегустации на здравословни храни и практики по хатха йога и релаксиращи упражнения.

Всички събития, свързани с различните йога практики през седмицата, са дарение от инструкторите, а желаещите трябва да си носят само постелки.

Хороскоп Виж всички

Нотификация