Днес благодарим на всички доброволни кръводарители 14 юни, 2023

Днес благодарим на всички доброволни кръводарители

Кръводаряване

Снимка: pxhere.com

Днес Светът отбелязва Международния ден на кръводаряването

В България мотото на тазгодишната кампания е „Дарете кръв, дарете плазма, споделяйте живота, споделяйте често".

Националният център по трансфузионна хематология, съвместно с Българския Червен кръст, организира тържествено събитие, на което ще бъдат наградени 15 организации и личности за специален принос за кръводаряването. 

Ще бъде организирана и акция по кръводаряване днес от 9:00 ч. в сградата на Националния център по трансфузионна хематология в София, както и през всички работни дни - от 8:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 18:30 часа. В събота, неделя и на официални празници кръводаряването става от 9:00 до 15:30 часа. 

Ръководството на силистренската болница отправи призив в социалните мрежи за доброволно даряване на кръв във връзка с недостига ѝ в Отделението по трансфузионна хематология. Кръводаряването ще става всеки работен ден от 8 до 12 часа, в сградата на Кръвния център. В Силистра проблемът с недостиг на кръв се задълбочава ежегодно. 

Човешката кръв няма заместител и редовното кръводаряване е от решаващо значение за осигуряването на достатъчно количество кръв и кръвни съставки, необходими за лечението на всички нуждаещи се пациенти.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация