И Търговище си има „Шишеяд“ и "Лято в музея" 13 юни, 2023

И Търговище си има „Шишеяд“ и
Снимка: Община Търговище

Община Търговище постави на площад „Независимост“ инсталацията „Шишеяд“, в която могат да се изхвърлят пластмасови бутилки. По този начин градът се присъединява към кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” на сдружение „BG Бъди активен“

На съоръжението са поставени и табели с инструкции, указващи правилния начин, по който трябва да се третира бутилката преди да бъде пусната. Събраните количества ще бъдат предавани за рециклиране. Общината планира поставянето на подобни съоръжения и в други точки на града, които се посещават от голям брой хора.

От края на март шишеяд с формата на земното полукълбо събира пластмасови бутилки в Кърджали.

И това лято в Търговище ще се проведе ваканционната музейно-образователна програма „Лято в музея”. Заниманията ще започнат от 19 юни и ще продължат до 7 юли и ще са в рамките на два часа.

По атрактивен и неформален начин музейните работници ще запознават децата със значимите събития, герои, традиции и празници от родната ни история, представени чрез беседи, презентации, филми, интерактивни и ролеви игри с много изненади. Записването за участие в „Лято в музея” продължава до 15 юни. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация