Враца пуска автобусите до Леденика и безплатен превоз до връх Вола на 2 юни 16 май, 2023

Враца пуска автобусите до Леденика и безплатен превоз до връх Вола на 2 юни
Снимка: Община Враца/Facebook

От 20 май /събота/ се подновява маршрутната линия до пещера Леденика. Общественият транспорт ще се изпълнява в празничните дни /събота-неделя/. 

Курсовете по маршрут Враца - Леденика ще се извършват в 09:00 и в 13:20 часа. В обратна посока, превозните средства ще извозват пътници в 11:10 и в 16:15 часа. 

Община Враца ще осигури безплатен транспорт за жителите на града, които искат да участват в поклонението на връх Вола на 2 юни. Информация за курсовете на автобусите ще бъда дадена допълнително.

Инициатива за събиране на средства за ремонт на паметника на Христо Ботев, намиращ се на централния площад във Враца, обяви кметът Калин Каменов.  Направената на паметника експертиза показва изключително лошото му състояние и при една по-силна буря  може да падне.  Пари за ремонта ще се събират по време на коктейла за празника на Враца - 1 юни.

Два театрални фестивала започват от днес  във Враца. 

В 33-я Фестивал на малките театрални форми  ще бъдат представени  седем спектакъла. Програмата се открива по традиция с постановка на домакините от Драматично-куклен театър - Враца.  „Хотел между тоя и оня свят“ е от 18 часа на камерна сцена. А на голямата сцена от 20 часа е постановката на благоевградския театър „Съмнение”  от Джон Патрик Шанли.

Успоредно се провежда и XI Международен фестивал на New European theatre action – NETA. В неговата програма има още 5 постановки на театри от България, Хърватия и Република Северна Македония. Така за шестте фестивални дни жителите на Враца ще могат да гледат общо 12 постановки. 

По време на фестивалните дни ще бъде представена и книгата „Летопис на врачанския театър“, включваща пълната информация за случилото се в културната институция от нейното създаване през август 1938 г. до декември 2022 г.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация