Плевен празнува с много концерти и футболна среща между абитуриенти и учители 15 май, 2023

Плевен празнува с много концерти и футболна среща между абитуриенти и учители
Снимка: Facebook/Община Плевен

Плевен отбелязва днес своя празник. Той е свързан с провеждания от края на 20-те години на 20-и век пролетен панаир, разположен на площ от 30 декара и посещаван от над 45 000 души. По време на панаира са се продавали повече от 4000 глави добитък, селскостопански инвентар и занаятчийски произведения и стоки. На него идвали търговци от Гърция, Турция, Египет, Испания и други държави.

Днес тържественият ритуал за празника ще започне по традиция в 11:00 часа на централния градски площад "Възраждане". След това ще има и празничен концерт с участието на Северняшки ансамбъл "Иван Вълев", Детския фолклорен ансамбъл "Мизия", Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Нашенчета" при Центъра за работа с деца, Фолклорен танцов ансамбъл "Дъга" и Детската школа по народни танци при читалище "Христо Ботев - 1959".

Празничният ден ще завърши с концерт отново на площад "Възраждане". От 20:30 ч. на сцената  ще се представят децата от Вокална група "Арлекино", а след тях излизат легендарните изпълнители от рок групата "Фондацията".  Финалът е празнична заря в небето на Плевен. 

Популярни имена от спорта като Пламен Гетов, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Милен Радуканов, Божидар Митрев, Емил Ангелов, Светослав Бърканичков ще бъдат гости на футболната среща между абитуриенти и преподаватели в плевенското училище "Иван Вазов". Двубоят е насрочен за 18:30 часа. Футболната среща в най-голямото училище в област Плевен е традиция, поставена през 1993 година, с идеята да покаже, че не победата е решаваща за един двубой, а спортсменството и споделените преживявания. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация