Зелен и спортен уикенд предстои в Бургас 10 май, 2023

Зелен и спортен уикенд предстои в Бургас
Снимка: Община Бургас

Разнообразна програма от занимания и забавления ще предложи инициатива "Зелен и спортен уикенд" на Община Бургас в дните между 12 и 14 май. Мотото ѝ е: „Да опознаем природните богатства на района и да отделяме време за спорт!“

Началото на дългия уикенд ще бъде поставено още в петък с откриването на напълно реставрирания и обновен Етнографски музей. 

Той се помещава в най-старата битова сграда в града, построена през 1872 г., известна още като Бракаловата къща. Желаещите ще могат да разгледат обновения музей и да бъдат публика на специално подготвена програма в двора.

По-късно същия ден Българска фондация „Биоразнообразие“ заедно с РИОСВ-Бургас канят деца и техните родители на карнавално шествие на тема "Зеленият Бургас", което ще започне от площад „Атанас Сиреков“. 

В него възпитаниците на детските градини и началните училища ще имат възможност да дефилират с костюми на растения, животни и дори екосистеми, срещащи се в района на Бургас. Цветното шествие ще стигне до открита сцена "Охлюва". 

Другото петъчно събитие ще се проведе в природозащитен център „Пода“ под заглавието „Докосни се до (под)водния свят“. 

На терасата на центъра ще бъдат изложени макети на водни животни като безгръбначни, риби, земноводни и птици, а посетителите ще получат поднесена по интересен начин информация за тях, както и за значението на влажните зони и необходимостта от тяхното опазване.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация