Започва кандидатстването за прием в първи клас в Пловдив 10 май, 2023

Започва кандидатстването за прием в първи клас в Пловдив
Снимка: unsplash.com

Родителите на децата, родени през 2016 година, които подлежат на задължителен прием в първи клас за учебната 2023/2024 година, ще могат да подават своите заявления за прием онлайн на адрес priem.plovdiv.bg от 10.05.2023 г. 

В срок до 10.05.2023 г. се обявяват свободните места за първото класиране, след което родителите ще могат да подадат заявления за участие в първото класиране на своите деца. 

Моментът на подаване на заявлението няма да има никаква тежест при класиранията. Важно е да бъде спазен само крайният срок. 

За първото класиране, което е на 2 юни 2023 година, родителите следва да подадат заявления чрез електронната система до 31 май 2023 г. 

Ако нямат достъп до интернет и се затрудняват с въвеждането на заявление, могат да подадат на хартиен носител по образец (Приложение №1 – Заявление за участие в централизирано класиране за прием в първи клас) своите заявления в срок до 30 май в училището, което им е първо желание. 

Двата варианта са равностойни, но при подаването на заявления по интернет ще имат достъп до повече информация (в това число и до резултатите от класиранията) и възможността за промяна в желанията ще е по-лесна.  

При подаване на заявление онлайн от родителите е много важно за участие в класирането заявлението да е със статус „подадено“, а не „чернова“. 

Предвидени са автоматични проверки на адресните регистрации на децата и родителите следва внимателно да следят всички съобщения в електронната система. 

При класиране на дете с подадени неверни данни, то няма да бъде записано и ще участва в следващо класиране за останали свободни места.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация