Английският вариант на „Здравей, как си приятелю“ влезе в „Country Top 40“ 09 май, 2023

Английският вариант на „Здравей, как си приятелю“ влезе в  „Country Top 40“
Снимка: pxhere.com

Нова българска песен проби в американската класация за кънтри музика „Country Top 40“, съобщи за БТА Нейко Генчев, известен с артистичния псевдоним Барни Есвил (Barney Esville). 

След като песента „Live for the Day“ (нов вариант на песента на Роси Кирилова "Живей за мига") се задържа повече от три месеца в най-престижната класация за кънтри музика „Country Top 40“, наричана в някои страни Hot Disk, от вчера в класацията има нова българска песен.

 Преодолявайки конкуренцията на повече от 300 нови предложения,  „Hello My Friend“  се класира и зае 23- то място. Английският текст, аранжиментът и изпълнението отново са на Нейко Генчев (Barney Esville). А песента е позната и любима на поколения българи - „Здравей, как си приятелю“, на композитора Стефан Диомов.

Барни Есвил изпълнява песента в дует с младата кънтри звезда от Нешвил Сара Харалсън. От Нешвил са и студийните музиканти, които участват в записа, а постпродукцията е дело отново на „Макс Саунд студио“ на легендарния китарист на „Диана Експрес“ Максим Горанов.

Класацията „Country Top 40“ се формира от мненията на повече от 1000 водещи на предавания за кънтри музика, диджеи и журналисти, и се излъчва от 1000 радиостанции в света, които кънтри радиото от Нешвил снабдява с аудио и видео клипове и с нови предложения.

Хороскоп Виж всички

Нотификация