Русе празнува с концерти, изложби и древни игри 05 май, 2023

Русе празнува с концерти, изложби и древни игри
Снимка: Община Русе

Русенският музей получи дарение от 20 бр. настолни древни игри, които ще бъдат използвани в заниманията от образователната му програма. Игрите са конструирани въз основа на проучвания и хипотези от периода на Древността до Средновековието. Счита се, че игрите са използвани за развлечение в различни части на страната. 

В навечерието на Празника на Русе - 6 май,  в Регионалната библиотека бе представена изложбата „През обектива на старите русенски фотоалетиета“. Тя съдържа над 400 фотографии от личната колекция на председателя на сдружение Русчук.БГ Йовчо Стоянов, както и ценни книги от фонда на библиотеката. Оригиналните фотографии са изработени в различни русенски фотоателиета от 1870 до 1930 г. Тези снимки са „своеобразен портрет на епохата”. На празничния 6 май експозицията ще се пренесе във фоайето под Часовника, за да могат повече русенци и гости на града да я разгледат.

Снимка: община Русе

Община Русе е подготвила богата програма за празника на града. Тази вечер от  20 часа на площада пред Общината концерт ще имат дует „Ритон“.  А на 6 май Николина Чакърдъкова, Мария Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл ще закрият празничната вечер на централния площад.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация