Платената "Зелена зона" около Морската градина в Бургас ще важи до 30 септември 03 май, 2023

Платената
Снимка: Община Бургас

"Зелената зона" за платено паркиране в Бургас от вчера вече е пусната в действие и ще важи до 30 септември.

Престоят ще бъде безплатен само в празничните дни - 6  и 24 май, както и 6 и 22 септември. Обхватът, работното време и цената за час престой, остават без промяна. Зоната ще работи от 11:00 до 20:00 часа и обхваща ж.к. "Лазур" и улиците по протежението на Морската градина, а зоната около „Гъбката“ и хотел „Приморец“ преминава от режим на синя зона в режим на зелена зона. 

Арт инициативата „Нарисувай остров Света Анастасия“ ще популяризира любимата дестинация на  бургазлии. Ученици, студенти и художници ще могат да покажат как изглежда острова през техните очи. Творбите трябва да не са показвани досега, като няма ограничение за използваната техника. Срокът за предаването им е 19 юни. Сезонът вече е открит, корабчето „Бургос“ извършва курсове до острова и авторите имат възможност да се вдъхновят от уникалното място на живо.

Снимка: Община Бургас

Идеята е да се популяризира единственият обитаем остров по Българското Черноморие – „Света Анастасия“, чрез пресъздаване на събраните творби върху сувенири - дрехи и шапки, керамика и произведения от нея, пишещи средства, книжни изделия, аксесоари. Те ще бъдат достъпни в Туристическите информационни центрове на Община Бургас, както и на други обекти и локации.

Хороскоп Виж всички

Нотификация