Мет Гала отдаде почит на Карл Лагерфел 02 май, 2023

Мет Гала отдаде почит на Карл Лагерфел

Дженифър Лопес

Снимка: БГНЕС

В първия понеделник на месец май музеят "Метрополитън" традиционно стана домакин на светското събитие на годината в Ню Йорк - благотворителния бал Мет Гала, който тази година бе посветен на покойния дизайнер Карл Лагерфелд.

Събитието  предшества откриването на изложба в Института по костюми, посветена на емблематичния дизайнер, който почина през 2019 г. "Карл Лагерфелд: A Line of Beauty" ще отдаде почит на десетилетията му в индустрията начело на Chanel, Fendi, Chloe и собствената му линия, като същевременно формира бъдещето на модата.

Списъкът на гостите, който събира елита от света на модата, киното, политиката и спорта - заедно с нарастващ списък от онлайн влиятелни личности - е строго куриран от Ана Уинтур, главната редакторка на „Вог“, която пое благотворителната галавечер през 90-те години на миналия век и я превърна в един от най-нашумелите празници в света. 

Очакваше се присъстващите знаменитости да се облекат в съответствие с темата, което означава парад на винтидж силуети на Карл Лагерфел - самият той известен с характерните си елегантни черни костюми, бяла пудра на опашка и тъмни очила.

Бляскавото събитие, на което стотици знаменитости се изкачват по стъпалата на Музея на изкуствата  на емблематичното Пето авеню в Ню Йорк за вечер, със сигурност ще подпали социалните мрежи с най-добрите визии.

Един от най-атрактивните костюми показа американския актьор и певец Джеръми Поуп. 

Снимка: БГНЕС

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация