Община Троян осигурява финансова помощ за 18 абитуриенти 25 април, 2023

Община Троян осигурява финансова помощ за 18 абитуриенти
Снимка: Община Троян

Община Троян и тази година подпомага ученици, завършващи средното си образование.

Финансова помощ е осигурена за 18 абитуриенти, сираци или в затруднено материално положение. След  решение на Общинския съвет всеки от определените зрелостници вече е получил 450 лева. С този жест Общината се надява наистина да облекчи семействата в сложната икономическа и финансова обстановка, но и да направи празника на зрелостниците малко по-светъл.

Община Троян организира със свои служители пролетно почистване и окопаването на тревните площи и цветни площи в парк „Лъгът“. Общината кани гражданите, които имат желание и възможност да се включат  на 28-ми април от 13.00 часа в парка. 

Снимка: Община Троян

Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян ще отбележи Световния ден на астмата с безплатни профилактични прегледи. Инициативата е от 2 до 4 май от 8:00 до 14:00 часа в приемните кабинети на лечебното заведение. На 3 май в конферентната зала на болницата от 11:00 часа специалисти - пулмолози ще проведат обучение за ползване на инхалаторни медикаменти за всички желаещи пациенти с астма.

Безплатни функционални изследвания на дишането ще се извършват на открито в двора на лечебното заведение в рамките на тридневната инициатива. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация