Нов български филм тръгва по кината 19 април, 2023

Нов български филм тръгва по кината
Снимка: siff.bg

Днес е премиерата на новия български филм „Изкуството да падаш“, а от 21 април лентата тръгва по кината.

Филмът бе удостоен с наградата за дебют в пълнометражното игрално кино на 40-ия фестивал „Златна роза“ и беше представен на приключилия наскоро 27-и „София филм фест“.

В главните роли са Ивайло Христов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Александра Сърчаджиева и младите им колеги Елена Замяркова, Димитър Николов, както и актрисата, влогър и водещ Поли Недкова.

„Животът не е пощенска картичка, която води към идеалния финал „И заживели щастливо“, а постоянна битка“, казва режисьорът Орлин Милчев. И допълва: „Филмът разказва за теми, вълнували човечеството от началото на разказването на истории; темата за съзряването, за доброволния сблъсък с проблемите, конфликта между поколенията и моста между тях - истината“.

Историята разказва за трудното сближаване на 17-годишната Борислава (Елена Замяркова) с нестабилната й майка (Александра Сърчаджиева) в сложно семейство с изчезнал баща. Борислава отказва да бъде унижавана от момчетата и започва да се занимава с джудо. Там тя осъзнава, че преди да победиш другите, трябва да победиш себе си.

За ролята Елена Замяркова е имала десет дни за навлизане в света на джудото. Дубльори не е имало, боят в сцените е истински. 

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация