Близо 850 хиляди цветя красят парковете и градините в София тази пролет 18 април, 2023

Близо 850 хиляди цветя красят парковете и градините в София тази пролет
Снимка: pxhere.com

Над 10 декара цветни площи с теменужки, незабравки и лалета, общо около 840 000, красят София през тази пролет, съобщиха за БТА от Столичната община.

Посетителите на паркове и градините в града ще могат да се насладят на пролетни видове растения в красиво структурирани композиции, съчетаващи цветни петна от Viola sp., Bellis sp., с контрастиращи букети на видове Tulipa sp.

С геометрични очертания са цветните площи в района на НДК, бул.  „Евлоги и Христо Георгиеви“, овални очертания имат цветята по бул. „Цариградско шосе“, както и градините в централната градска част и в много паркове и градини.

От Столичната община припомнят, че гражданите могат да кандидатстват по създадената през 2011 г. от кмета Йорданка Фандъкова Програма „Зелена София“, която се финансира от бюджета на Столична община. Тя дава възможност за озеленяване и изграждане на прилежащите към блоковете зелени площи, подмяна или ремонт на елементите на парковото обзавеждане, създаване на зони за отдих.

На представителите на одобрените проекти Столична община предоставя безвъзмездно дървесна и храстова растителност, цветя, тревна смеска, паркова мебел, материали за ремонт като пясък, плодна пръст, бетонови плочи, боя, както и инструменти и машини – лопати, мотики, ножици за храсти и жив плет, косачки и храсторези.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация