Велико Търново празнува с DJ Диан Соло, Великденския заек и спектакъла „Царевград Търнов - звук и светлина“ 16 април, 2023

Велико Търново празнува с DJ Диан Соло, Великденския заек и спектакъла „Царевград Търнов - звук и светлина“
Снимка: pxhere.com

Службата за Второ възкресение във Велико Търново започва в 11,00 ч. в църквата „Възкресение Христово“ до пътен възел „Качица“. Както във великденската нощ пред Царевец, така и пред църквата "Възкресение Христово" всеки ще получи парче козунак и осветени яйца. Яйца и козунаци ще бъдат дарени по традиция и на няколко социални услуги за възрастни и за деца.

Община Велико Търново подготвя и специална празничната програма на Великден. Посрещане и игри с Великденския заек ще има за децата в парк „Марно поле“ от 11 ч. Великденски концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ е в 12 ч. пред Общината.

Празничен концерт на DEEP ZONE Project – ремикс на златните БГ хитове със съвременно звучене и парти на открито с DJ Диан Соло започва в 19 ч. пред Общината. Подарък за всеки ще е 10-часов дигитален албум с авторска музика и ремикси на DJ Диан Соло.

Аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина“ ще сложи финал на празника в 21 ч. пред крепостта Царевец.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация