Въжен парк, кипариси и над 250 яйца от 63 държави посрещат в Ямбол 05 април, 2023

Въжен парк, кипариси и над 250 яйца от 63 държави посрещат в Ямбол
Снимка: facebook/Община Ямбол

Дванадесет шестметрови кипариса посрещат жителите и гостите на Ямбол. Вечнозелените дървета, внос от Италия, са засадени около новото кръстовище с кръгово движение. Кипарисите са символ на безсмъртието на душата, смелостта и силата и са често срещани в средиземноморските страни. Община Ямбол предприе засаждане на кипариси и в облагороденото корито на река Тунджа. 

Снимка: Община Ямбол

Над 250 яйца от 63 държави на шест континента ще гостуват в Ямбол. Тази вечер от 18:00 часа в Културно-информационния център „Безистен“ ще бъде открита изложбата „Целият свят в едно яйце“. Експозицията е съставена от частната колекция на д-р Ваня Велкова и е посветена на Великден. При откриването ще бъде представено и луксозното цветно двуезично българо-немско издание „Яйцето“ на д-р Велкова. В програмата е включена и публична лекция на тема „Яйцето на народите по света“.

Приключенският парк, който се изгражда в Градския парк на Ямбол, търси своите добри инструктори. Желателно е кандидатите да бъдат в добра физическа форма и да имат желание за работа с деца. Към момента използването на въжения парк все още е невъзможно и забранено, защото съоръжението не е въведено в експлоатация. В него ще бъдат обособени три кръга с различни нива на трудност за деца и младежи от всички възрасти.

Община Ямбол ще съобщи, когато новият приключенски парк е готов да посрещне своите посетители.

Снимка: Община Ямбол

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация