Маратон на четенето и библиобус в детските градини организира библиотеката във Враца 03 април, 2023

Маратон на четенето и библиобус в детските градини организира библиотеката във Враца
Снимка: Регионална библиотека "Христо Ботев" -Враца

Регионална библиотека „Христо Ботев“ - Враца организира през април занимания за най-малките приятели на приказките извън залите на институцията. 

От 4 април на посещения в детските градини в града тръгва специалният библиобус, чрез който децата ще участват в играта „Разбъркано колело“ и в тематична работилница, свързана с приказни герои.

Библиобусът е осигурен по проект „Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия”, който има за цел да обедини усилията на регионалните библиотеки „Михалаки Георгиев” – Видин и „Христо Ботев” – Враца в мисията за създаване на иновативна и атрактивна форма за достъп до култура и изкуство на открито.

Инициативата е част от Маратона на четенето, организиран от регионалната библиотека, който започна от вчера -  2 април, Международния ден на детската книга, и ще продължи до 23 април, Световния ден на книгата и авторското право. В него ще се включат журналистът Георги Милков, детските авторки Събина Георгиева и Цвета Брестничка, създателката на „Дракончето Ринти“ Доника Ризова.

Снимка: Регионална библиотека "Христо Ботев"

Маратонът ще завърши с поредното издание на „Нощ в библиотеката“ 2023, в която специален гост ще бъде писателката Катерина Хапсали, за да представи книгата си „Вкусни разкази“. Вечерта ще бъдат организирани различни игри, свързани с книгите и четенето. По традиция Нощта ще завърши с прожекция на нов игрален филм. 

В рамките на Маратона, всички посетители до 18 години ще получат едногодишен абонамент за всички отдели и ресурси на библиотеката.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация