За Великден се очаква да бъде пуснато движението по северния обход на Бургас 31 март, 2023

За Великден се очаква да бъде пуснато движението по северния обход на Бургас
Снимка: unsplash.com

Надяваме се за Великден да пуснем движението по северния обход на Бургас. Говорили сме с изпълнителя. Има напредък в строителството, но зависи и от атмосферните условия. Това каза при инспекция на обекта днес министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

Правим всичко възможно да може да пуснем движението в няколкото пътни участъка в България, които бяха напреднали, каза още регионалният министър. Единият от тях е обходът на Бургас, който ще бъде пуснат след издаден акт 15. 

Там продължава изпълнението на довършителни работи като изграждане на осветление, проектът за което е одобрен преди около месец и половина. 

Изпълнителят има ангажимент да го завърши и да осигури връзка на осветлението с трафопост, който е извън обхвата на дейност на Агенция „Пътна инфраструктура“. Водят се разговори с всички институции и експлоатационното дружество.

Акт 16 ще бъде издаден през лятото. Не се очаква да има ограничение за движението до приключване на довършителните дейности, уточни Иван Шишков. И допълни, че постигнатият напредък в изпълнението на обекта се дължи на съвместните усилия и оказаната помощ и от страна на общината.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация