Древният „Абритус“ в Разград открива летния туристически сезон 31 март, 2023

Древният „Абритус“ в Разград открива летния туристически сезон
Снимка: РИМ Разград

Регионалният исторически музей в Разград минава от 1 април на лятно работно време. Обектите на музея ще работят от 9:30 до 18:00 часа, включително събота и неделя.

Многоцветен финал изненада за гостите си са подготвили музейните специалисти за официалното откриване на летния туристически сезон днес от 13.30 часа в Интерактивния музей на територията на древния „Абритус“. Аниматори ще посрещат гостите, а всеки посетител ще може да се премени в антично облекло и да се снима за спомен с новата рамка за автопортрети. Ще имат възможността да поиграят на някоя от трите настолни игри от Античността и Средновековието - римски шах Рота, Дама и Алкерк. Това е една от новите атракции в Интерактивния музей. С игрите са тренирани поведението и бойните умения у римските легионери.

И тази година ще продължи, но обогатена с възможност да се включват и родители, илюстрованата викторина „Играй и учи с нас“, в която участниците трябва да открият къде в музейните експозиции на открито или закрито се намира експонатът от снимката. Може да се редят пъзели с мозайки от музея и със снимка на Перистилната сграда „Вила Урбана“. 

През лятната ваканция децата от Разград ще могат в първите три седмици на юли да се включат в образователната програма „Един ден в Абритус“. Тя включва образователни беседи, филми, творчески игри и викторини, които пренасят децата в древния Рим, както и снимка с антични дрехи за спомен от Деня в Абритус. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация