Шишеяд ще събира пластмасови бутилки в Кърджали 28 март, 2023

Шишеяд ще събира пластмасови бутилки в Кърджали
Снимка: Община Кърджали

За Деня на Земята, който се отбелязва на 22 април, в парк „Простор” в Кърджали ще бъде монтиран шишеяд с формата на земното полукълбо.

Съоръжението представлява инсталация, която е предназначена за събиране на пластмасови бутилки за рециклиране. С формата, която е избрана - земното кълбо, се цели да се предизвикат гражданите и гостите на Кърджали да използват максимално често шишеяда. Повечето пластмасови продукти се разграждат повече от 400 години или не се разграждат изобщо.

Фондация „Надежда“ организира на 29 март почистване на блатистата зона в коритото на река Арда под новия мост, което е местообитанието на чапловата колония в центъра на Кърджали. Това се случва преди чаплите да са долетели тази пролет. За желаещите граждани, активисти и природолюбители да се включат в екологичната кауза, са подсигурени ръкавици, торби и спирт.

От фондация „Надежда“ са поставили табели на български и английски език на моста на река Арда, оформяйки информационен туристически кът. Създаден е и късометражен образователен филм „Градът на чаплите".

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация