"Джон Уик 4" превзе киносалоните по света – премиерата у нас е този петък 27 март, 2023

Снимка: БГНЕС

"Джон Уик 4" спечели 137,5 милиона долара през премиерния уикенд, като по този начин отбеляза най-високата печалба за франчайза в глобален уикенд и донесе 22,5 млн. долара повече от прогнозите.

На вътрешния пазар четвъртото заглавие от хитовата екшън поредица с огнестрелно оръжие, удари, ритници, и пробождания с нож регистрира 73,5 млн. долара, засенчвайки 56,8 млн. долара от северноамериканската премиера на "Джон Уик 3" от 2019 г.

Филмът на режисьорът Чад Стахелски със звездата Киану Рийвс дебютира на първо място в 71 международни пазара. 

В четвъртия филм Джон Уик открива начин да победи Високата маса. Преди обаче да успее да спечели свободата си, той ще трябва да се изправи срещу нов враг с мощни съюзници по целия свят, както и срещу сили, които превръщат старите приятели във врагове. 

Освен касовия успех, "Джон Уик 4" се оказа хит и сред критиците и в момента има 95% рейтинг в Rotten Tomatoes. Следващата част от франчайза е трисерийната предистория "Континентал", както и режисираният от Лен Уайзман спиноф "Балерина", в който ветераните от "Уик" Рийвс, Иън Макшейн, Анджелика Хюстън и покойният Ланс Редик ще се появят в поддържащи роли заедно с новия персонаж на наемен убиец, изпълняван от Ана де Армас.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация