Велоалея ще свързва Орешак и Троянския манастир 20 март, 2023

Велоалея ще свързва Орешак и Троянския манастир
Снимка: troyanmonastery.com

Започва реконструкция на участък от общинския път през с. Орешак, който води към Троянския манастир. Днес предстои откриване на строителната площадка и започване на работа. Срокът за изпълнение на обекта е 730 календарни дни. Средствата за реконструкцията – близо 3 милиона лева, се осигуряват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От началото на Орешак до Троянския манастир ще бъде изградена велоалея. Ще бъдат обновени изцяло бордюрите и тротоарните платна, ще бъде подновена растителността, ще бъде извършена частична подмяна на уличното осветление. 

Тази седмица започва строителството на мултифункционалната спортна зала в Троян. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи  е 18 месеца. На първия етаж ще са разположени необходимите за троянските спортни клубове тренировъчни помещения. Ще има и фитнес център, помещения за треньори и съдии. На втория етаж ще е самата спортна зала с 550 постоянни и още 200 допълнителни места.

На територията на община Троян има 27 спортни клуба, от които 24 лицензирани. В общината всяко трето дете спортува активно и тренировъчната база не достига.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация