„Всичко навсякъде наведнъж” е най-добрият филм със седем "Оскара" 13 март, 2023

„Всичко навсякъде наведнъж” е най-добрият филм със седем
Снимка: БГНЕС

„Всичко навсякъде наведнъж” е големият победител на тазгодишните „Оскари”

Приключението на американски собственик на пералня от китайски произход, който се бори със суперзлодей, обикалящ различни светове, влезе в надпреварата за наградите "Оскар" като явен фаворит с 11 номинации - и завърши вечерта с общо седем награди, сред които - най-добър филм, главна женска роля на Мишел Йео, поддържащи мъжка и женска роля - Ке Хуи Куан и Джейми Лий Къртис, както и за режисура на Даниел Куан и Даниел Шайнърт. 

За най-добър актьор в главна роля „Оскар” получи Брендън Фрейзър за „Китът“. 

В категорията пълнометражен документален филм "Оскар"-ът беше присъден на филма "Навални", в чието създаване участва българският разследващ журналист Христо Грозев.

„Дължим много на Христо Грозев, Христо ти рискува толкова много и направи толкова много за този филм. Блогадарим и на Алексей Навални и семейството му”, каза режисьорът Даниел Роър.

Съпругата на Навални - Юлия благодари на Академията и заяви, че съпругът й е в затвора заради битката му за демокрация в Русия с „омразния режим на Путин”.

„Оскарът” за най-добър чуждоезичен филм отиде при "На Западния фронт нищо ново" (Германия). Филмът беше отличен и в категорията за музика.

Наградата за най-добър звук беше присъдена от Академията на „Топ Гън: Маверик”

За анимация беше отличен „Пинокио на Гийермо дел Торо“

За визуални ефекти  „Оскар”-ът отиде при „Аватар: Природата на водата”.

Най-голямата нощ в Холивуд - церемонията по връчването на "Оскарите”, започна с гръмко прелитане на изтребител в знак на почит към номинирания филм "Топ Гън": Маверик". 95-ата церемония се проведе в Dolby Theatre в Лос Анджелис. Водещ за трети път бе Джими Кимъл.

 
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация