Остават високи температурите до събота 09 март, 2023

Остават високи температурите до събота
Снимка: unsplash.com

През следващите три дни с предимно югозападен пренос температурите в страната ще останат високи за началото на март - максималните ще са между 18 и 23 градуса. Сутрешните температури в много райони ще са между 5 и 10 градуса.

В петък и събота времето ще остане ветровито, в Източна България югозападният вятър ще бъде силен, а в Дунавската равнина през първия ден за кратко ще се смени със северозападен. Облачността ще е променлива, по-често значителна, повишава се и вероятността за валежи - в петък на места в Западна България, а в събота - на повече места в страната. Не са изключени и гръмотевици.

В неделя ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, в югоизточните райони те ще са значителни. С обръщане и усилване на вятъра от северозапад, а в началото на следващата седмица в източната половина от страната от изток-североизток, ще нахлува сравнително студен въздух. Дневните температури ще се понижат с 5 до 8 градуса.

В понеделник от северозапад на югоизток валежите бързо ще спрат, облачността ще се разкъсва и намалява във вторник до предимно слънчево време. Сутринта ще е сравнително студено, а през деня - с южен вятър, времето отново ще се затопли.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация